Velkommen / Race beskrivelse
Karakter:
Kurilean Bobtail er en stærk kat med et vildt udtryk.

De er milde, meget venlige og glade for at lege. De er meget selskabelige, og elsker at være sammen med mennesker og andre dyr. Især børn er de ofte meget glade for.
De fleste er kloge katte, som nemt kan lære forskellige tricks. De er nemme at tage med sig, da det er nysgerrige katte, der hurtigt bliver trygge i nye omgivelser.
Derudover er Kurilean Bobtail kendt for at være en lidt snakkende race, men de fleste miaver ikke særligt højt og lyder som om de er hæse. Ofte er kattene glade for vand, og de bruger gerne poten mens de drikker.
Generelt er Kurilean Bobtail en race med et godt helbred med et robust sind.
UDSEENDE: Kurilean Bobtail er mellem til stor kat, med en kompakt kraftig krop og en pompon formet hale. Hannerne vejer typisk omkring 5-7 kg og hunnerne omkring 3-4 kg.

HOVEDET: med form som trapez med afrundede konturer, brede ved kæbebenets basis, let rundede i profil. Stærk veludviklet hage.

NÆSEN: er medium lige, bred og uden et bestemt stop. En gradvis hældning fra panden til basen.

ØRENE: er medium størrelse, brede ved basis, let foroverbøjet, afrundet spidser. Afstanden mellem ørene er lig bredden af det ene øre.

ØJNENE: er runde, placeret bredt og let skråstillede i Farverne gul, orange, grøn, blå, oddeyed

KROP: Kompakt, muskuløs, solid knoglebygning, ryggen viser en delikat kurve fra skuldre til rumpen, bagbenene er længere end forbenene.

HALEN: er sammenpresset af en el. flere led og knæk, den kan være både stiv og bevægelig. Den synlige længde af halen (uden pels) er fra 3-8cm. Størrelse og form skal være i harmoni med katten.
Fejl: halelængde mellem 8-12cm (katten kan deltage på udstillinger)
Diskvalifikation: Halelængde over 12cm (katten kan ikke udstilles)

PELS: Den er både i kort- og semilanghåret variant.
Den findes i mange forskellige farver. Hvid, rød, sort, sort tortie, blå, blå tortie. Med/uden tabby. Med/uden hvid. Med/uden sølv/smoke
Fife Standard